“Goede raad is misschien duur, maar geen raad inwinnen nog veel duurder.”

Het kantoor treedt op voor zowel particulieren als bedrijven en hanteert verschillende tarieven.
Niet zelden zal de dreiging van (hoge) advocaat-/proceskosten de enige reden zijn dat men zijn probleem uiteindelijk toch niet voorlegt aan de rechter. Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om zijn zaak te kunnen verdedigen bij de rechter waarbij een snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand niet behoort af te hangen van de diepte van uw portomonnaie. De tarieven belopen van € 160,- tot € 195,- (excl. BTW) per uur, voor complexe zaken kan in goed overleg met de cliënt een ander tarief overeeengekomen worden. Voorts bestaat steeds de mogelijkheid om een zaak tegen een vast bedrag te behandelen. Tot slot wordt vanzelfsprekend ook gewerkt op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Onze tarieven hangen samen met:

  • of u zakelijk of particulier cliënt bent
  • of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.
  • de vereiste specialistische kennis
  • de complexiteit van de zaak

Dankzij de bewust bescheiden omvang, en het feit dat in tegenstelling tot vele andere kantoren men zich op meerdere rechtsgebieden heeft gespecialiseerd, zijn wij in staat cliënten een snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige service te bieden en vooral de broodnodige persoonlijke aandacht te geven. Bovendien weten wij als geen ander dat het (zaken)leven al duur genoeg is – niet voor niets is dit ons motto.

Terwijl de min- en onvermogenden veelal terug kunnen vallen op gefinancierde rechtsbijstand, is de toegang tot de rechterlijke macht (en de kansen op succes) voor de vermogende particulier, het midden- en kleinbedrijf, maar zeker ook het grootbedrijf doorgaans afhankelijk van de diepte van de portomonnaie. Om voor deze laatste groep de proceskosten zoveel mogelijk te beperken, zonder dit ten koste te laten komen van de kwaliteit van het werk, wordt gewerkt met Rechtshulp op Maat. In het kader daarvan wordt steeds gewerkt tegen een gefixeerd honorarium of een (sterk) gematigd uurtarief.

Voor bedrijven en zelfstandige ondernemers geldt bovendien de mogelijkheid van een gefixeerd honorarium binnen het MKB-piket of the huisadvocaat waardoor men altijd meteen een advocaat bij de hand heeft die het bedrijf van haver tot gort kent. Derhalve is het wellicht de moeite waard contact op te nemen.

Op al onze werkzaamheden zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Bij klachten over ons werk of onze declaraties treedt de klachtenregeling in werking.